środa, 10 maja 2017

Pstrąg pieczony z masłem i pietruszką.

Rybka lubi pływać. Niekoniecznie w morzu czy oceanach,o których traktuje moja praca magisterska.
A promotor pracy magisterskiej lubi być zaopatrzony w rozdział "geniuszu" studenta.
Najlepiej już w całość Twojego Kunstwerk(u) z racji postępującej wiosny,a z nią terminu obrony.
Pora więc pisać! Pora więc zrobić trzydaniowy obiad, posprzątać, powiesić nowe zasłony, wyprasować stos koszul i...jeszcze tylko zamieść podłogę pustynię i można pisać.

To co na deser po tym pstrągu polecacie? ;)



Pstrąg pieczony

Składniki:
pstrąg(i) wypatroszone i umyte
masło
natka pietruszki
sól
pieprz
sok z cytryny
czosnek(świeży w ząbkach)

Wykonanie:

1. Wypatrosz rybę, wydłub oczy, umyj.
2.
A) posiekaj drobno pietruszkę, czosnek przepuść przez praskę bądź drobno posiekaj i połącz je z miękkim masłem by powstało masło czosnkowo-pietruszkowe,które wsadzamy w rybę
B) dodaj po prostu masło,pietruszkę i czosnek(koniecznie pamiętaj o zmiażdżeniu czosnku) pomiędzy płaty ryby
3. Popieprz, posól.
4. Zawiń w folie
5. Piecz w 220 stopniach Celsjusza 10-15 minut.

Jeśli nie masz natki pietruszki nada się także koper bądź tymianek.








1 komentarz

Anonim? Bez konta? Proszę wybierz opcję Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim/chociaż inicjały - miło mi gdy wiem kto mnie odwiedza ;)

TOP