piątek, 22 maja 2015

Pasta z makreli i jaj


Składniki:
2 jaja ugotowane na twardo
pół wędzonej makreli
1ogórek małosolny/kiszony
pół małej cebulki
łyżeczka musztardy
1łyżka jogurtu naturalnego lub majonezu
biały pieprz

szczypior
kolendra


Wykonanie:
1. Oddziel mięso ryby od ości i skóry. Dokładnie sprawdź czy nie zostały ości.
2. Jaja ugotuj,obierz i posiekaj w kosteczkę.
3. Cebulę obierz i posiekaj. Ogórka posiekaj.
4. Do michy wrzuć wszystkie składniki. Dodaj musztardę i jogurt.
5. Dopraw pieprzem i odrobiną soli morskiej.

Podawaj z pieczywem,ulubionymi warzywami i ziołami.U mnie  na grahamkach ze szczypiorkiem i kolendrą oraz pomidorami jedzonymi jak jabłka.

2 komentarze

  1. Wspaniala pasta. Na pierwszy rzut oka wydawalo mi sie, ze podalas ja na ziemniaku, ale dopiero przy blizszym kontakcie zauwazylam, ze to bulka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I w tym momencie mi przykro, że w lodówce nie mam makreli. Ale zrobię przy najbliższej okazji ;)

    OdpowiedzUsuń

Anonim? Bez konta? Proszę wybierz opcję Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim/chociaż inicjały - miło mi gdy wiem kto mnie odwiedza ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TOP