sobota, 25 kwietnia 2015

Tarta na cieście francuskim z botwinką i fetą

Tym razem post ściśle kuchenny, poważny i smaczny.
Bo ja to tak bez obiadu się uczyć? Nie wypada przecież...
A i postępowanie cywilne jakoś lepiej idzie po takim małym co nieco

Składniki:
ciasto francuskie(375gram)
pęczki botwiny(2-3małe)
ser feta (ilość wedle uznania)
oliwa(1łyżka)

Przyprawy:
miód (1łyżka)
tymianek(żywy)
oregano

Wykonanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.Botwinkę umyj,osusz i posiekaj.
2. Botwinkę wymieszaj z miodem i oliwą. Piecz 10-15minut.
3. Wyłóż blachę ciastem francuskim. Ponakłuwaj widelcem.
4. Rozprowadź upieczoną botwinę na ciasto francuskie.
5. Dodaj zioła i pokruszoną fetę.
6. Piecz do zarumienienia się ciasta francuskiego(około 10-15minut)

przepis zaczerpnięty z whiteplate.com
*Przepis przetestowany na P.

1 komentarz

  1. Wyobrażam sobie smak tej tarty wyjętej prosto z piekarnika ;)

    OdpowiedzUsuń

Anonim? Bez konta? Proszę wybierz opcję Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim/chociaż inicjały - miło mi gdy wiem kto mnie odwiedza ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TOP