poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Przedawnione(ale zdrowe!) chipsy z jarmużu

Przedawnione - bo jakby tu powiedzieć i się przyznać - wylądować tutaj miały w okolicach sesji zimowej jako przekąska idealna. A mamy już wiosnę,sesja zimowa to wspomnienie i bliżej mi już do (ostatniej!) sesji letniej...Cóż może i przedawnione,ale jak zawsze pyszne i udające się.
P.S. Uważajcie by nie wytłuścić paluchami notatek!

Składniki:
jarmuż (kilka garści)
dwie łyżki oleju rzepakowego
ulubione przyprawy np. papryka wędzona, sól morska,...

Wykonanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
2. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wysyp na nią umyty i wysuszony z kropel wody jarmuż.
3. Dodaj ulubione przyprawy i olej. Przemieszaj.
4. Piecz od 7 do 10 minut uważając by nie przypalić.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Anonim? Bez konta? Proszę wybierz opcję Nazwa/Adres URL" i wpisz swoje imię/pseudonim/chociaż inicjały - fajnie jest wiedzieć kto Cie odwiedza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TOP